Gyógyítható a cukorbetegség, az 1000 éves titok.

2015-06-21
kurkumahír

2015. június 19-én megjelent friss kutatási eredmény szerint, melyet a Baqiyatallah Orvostudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia Kutató Központjában megállapításra került, hogy a kurkumában található hatóanyagok (kurkumin) jótékony hatással vannak a cukorbetegségre.

A kurkuma sárga színű bioaktív elemeket tartalmazó, évelő növény, mely rendelkezik egy sor élettani és farmakológiai tulajdonságokkal, mint például antioxidáns, gyulladásgátló, rákellenes, neuroprotektív és anti-diabetikus. A kurkuma anti-diabetikus aktivitásának az lehet az oka, hogy  képes elnyomni az oxidatív stresszt és a gyulladást. Sőt, azt mutatja, hogy jótékony hatással lehet a cukorbetegség által kiváltott endoteliális diszfunkcióra. És ezen keresztül csökkenti a cukorbetegség szövődményeit. A kurkumin csökkenti a vér glükóz szintjét, ezt állatkísérletek is bebizonyították. Összességében levonható az a következtetés, hogy a kurkumin rendelkezik anti-diabetikus hatással, és csökkenti a cukorbetegség szövődményeit.

teheráni egyetem

Baqiyatallah Orvostudományi Egyetem

 

   

   

   

  • Katinka

   A kurkuma nagyon hasznos gyógynövény, ráadásul fűszerként is használhatjuk, mivel elég jó ízt ad az ételnek. Az tudtam, hogy sok mindenre jó, de hogy a cukorbetegség ellen is! Ez már aztán szuper.

  • Erzsike

   Nagyon hasznos gyógynövény. Én már 10 éve használom.

  • Ubul

   Nekem az anyám indiai volt, ő mindig kurkumát tett a főételekbe.

  Close
  Please support the site
  By clicking any of these buttons you help our site to get better
  Ezt olvastad már?
  Inulin
  Inulin

  Az inulinok természetben előforduló poliszacharidok, melyek számos növényfajban megtalálhatóak. Nevét az örménygyökér (Inula helenium) latin nemzetségneve után kapta. Az élelmi rostok...

  Close