Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Gyógyítható a cukorbetegség, az 1000 éves titok.

2015-06-21

2015. június 19-én megjelent friss kutatási eredmény szerint, melyet a Baqiyatallah Orvostudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia Kutató Központjában megállapításra került, hogy a kurkumában található hatóanyagok (kurkumin) jótékony hatással vannak a cukorbetegségre.

A kurkuma sárga színű bioaktív elemeket tartalmazó, évelő növény, mely rendelkezik egy sor élettani és farmakológiai tulajdonságokkal, mint például antioxidáns, gyulladásgátló, rákellenes, neuroprotektív és anti-diabetikus. A kurkuma anti-diabetikus aktivitásának az lehet az oka, hogy  képes elnyomni az oxidatív stresszt és a gyulladást. Sőt, azt mutatja, hogy jótékony hatással lehet a cukorbetegség által kiváltott endoteliális diszfunkcióra. És ezen keresztül csökkenti a cukorbetegség szövődményeit. A kurkumin csökkenti a vér glükóz szintjét, ezt állatkísérletek is bebizonyították. Összességében levonható az a következtetés, hogy a kurkumin rendelkezik anti-diabetikus hatással, és csökkenti a cukorbetegség szövődményeit.

teheráni egyetem

Baqiyatallah Orvostudományi Egyetem

 

   

   

   

  • Katinka

   A kurkuma nagyon hasznos gyógynövény, ráadásul fűszerként is használhatjuk, mivel elég jó ízt ad az ételnek. Az tudtam, hogy sok mindenre jó, de hogy a cukorbetegség ellen is! Ez már aztán szuper.

  • Erzsike

   Nagyon hasznos gyógynövény. Én már 10 éve használom.

  • Ubul

   Nekem az anyám indiai volt, ő mindig kurkumát tett a főételekbe.

  • Zs. Ildikó

   A növény, ami meggyógyítja a cukorbetegséget…..ebben a formában ez a kijelentés nem igaz. Mielőtt valaki, aki valamelyik formájában szenved a “cukorbetegségnek” örülni kezdene…..vagy hiú reményeket táplálna, esetleg a hatékony kezelését lecserélné az 1000 év es …titokra…….miért 1000 éves titok ez?? Talán Árpád noteszében volt elrejtve és most lelték meg…? Vagy mi?

  Read more:
  Grillezett okra

  Hozzávalók 1 kg  okra 1 apróra vágott hagyma 3  db kicsi paradicsom 1 kicsi zöld chili só pirospaprika olaj Elkészítés...

  Close