Amit eddig nem tudtál Tom Hanksről

2015-07-15
tomhanks

Biztosan nem tudtad, hogy Tom Hanks az egyik olyan színész akinél diagnosztizálták a 2-es típusú cukorbetegséget. Amerikában ez a típusú betegség átvette a vezető szerepet. A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában több tényező is szerepet játszik. Alapja leggyakrabban az, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni, vagyis inzulinrezisztencia áll fenn. Ez általában a 30. életév után alakul ki arra genetikailag hajlamos és nem megfelelő életmódot folytató egyéneknél, ám napjainkban az elhízott gyermekek körében is egyre gyakoribb.

 
 

Tom Hanks a szerepek kedvéért kénytelen volt hirtelen súlyváltozást elérni, ami akár egyszeri 25 kg-ot is jelentet, ez is elősegíthette a cukorbetegség kialakulását.

 
 

Tom Hanks :

 

“Az orvosom azt mondta, hogy ha ugyanannyi lenne a súlyom, mint középiskolás koromban, akkor  megszűnik  ez a betegség” – mondta a színész. “Erre azt válaszoltam, hogy akkor biztosan 2-es típusú diabéteszes leszek, mert soha nem leszek már annyi kiló, ahány középiskolás koromban voltam”. A színész 46 kilogrammot nyomott gimnazista korában.

 
 

 A cukorbetegség elsősorban étrend és életmód váltás következtében gyógyítható, de sokat segíthetnek benne a különböző gyógynövények.

 
 

Az egyik talán mindenki által ismert növény a fekete ribizli levele, melynek napi szinten történő fogyasztása segíthet a cukorbetegeken. A fekete ribizli levél tea ráadásul nagyon finom.

   
   

  Még több gyógynövény melyek a cukorbetegségre ajánlottak:

    

    

   Close
   Please support the site
   By clicking any of these buttons you help our site to get better
   Ezt olvastad már?
   tölgyfa
   Tölgyfa

   Kocsányos tölgy. Quercus robur L. Kocsánytalan tölgy. Quer­ cus petraea Lieb. A bükkfélék ( Fagaceae) családjába tartozó, erdőt is alkotó...

   Close