Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Dr. Oz csodaszere másnaposság ellen

2015-06-23

Dr. Mehmet Oz, egy amerikai sebész főorvos aki a rendelőjén kívül egy tv show-t is vezet,  Dr Oz Show néven. 1960-ban született, sok iskolát elvégzett, végül pedig le is doktorált. Ma már boldogan él  élettársával és öt gyermekével együtt. Számos orvosoknak járó díjat nyert el, köztük a Daytime Emmy-díjat, melyet a híres tv show-jáért kapott. A híres tv show-ja fő témája az egészség, ezzel kapcsolatban ad tanácsokat és tippeket különböző problémákban (pl.: fogyókúra, másnaposság). Egyik adásában a máriatövis jótékony hatásáról beszélt.

Az adásban a Silymarint, a máriatövis fő hatóanyagát emelte ki, mely segíti a májregenerálódást, ez a vegyület ilyen nagy mennyiségben csak a máriatövisben fordul elő. Ezért is ajánlott a máriatövis szedése. Amerikában végzett tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a máriatövis nagyon hatékony a gombamérgezések ellen. Ha például valaki gyilkos galócát evett és 24 órán belül bizonyos mennyiségű máriatövist adtak a betegnek, akkor a mérgezettek  97% élte túl a gombamérgezést.

Később műsorán kívül is megemlítette a máriatövist. Azt mondta róla, hogy mindenkinek ajánlott máriatövis kapszulákat magánál hordania, főleg ha  gyakran megy valaki fesztiválokra és bulikba. Ez a csodálatos gyógynövényt ajánlott este fogyasztani, mivel reggelre teljesen eltüntetheti a másnaposság tüneteit. Annak is ajánlott máriatövist magánál hordania, aki sokat dolgozott este és munka után betéved egy kicsit lazítani egy bárba. Ha nem akarsz másnaposan ébredni mindenképp legyen nálad máriatövis! Aki rendszeresen iszik alkoholos termékeket szintén javasolt a máriatövis fogyasztása,  mert a máriatövis segít a májnak az alkohol lebontásában, így az nem okoz káros elváltozásokat a szervezetben. Dr. Oz is gyakran fogyaszt máriatövis kapszulát, hogy ne kelljen a bulik után másnaposan kamera elé állnia. Saját elmondása szerint, ha kapszulában fogyasztjuk a máriatövist, jobban felszívódik, mint a teában. Persze az is fontos a kapszulaválasztásban, hogy minél kevesebbet, vagy inkább egyáltalán ne tartalmazzon színezéket és adalékanyagokat, mivel az adalékanyagok rontja a silymarin hatását.

“Ha úgy akarsz végig bulizni egy fesztivált, hogy minden emlék megmaradjon, akkor mindenképp használj máriatövist!” – adta a tanácsot Dr. Oz.

     

    • Kővári Benedek

      Máriatövis nem a májra jó? A másnaposságot is gyógyítja? Ez már azért túlzás.

    • Helker Boglárka

      Nem. A cikknek igaza van, sőt a máriatövis még a halláskarosodás ellen is tökélete. Próbáld csak ki!

    • F. Imre

      Szuper ez a máriatövis!

    • Edit

      Biztos adok ilyet a férjemnek. Nektek bevált?

      • zalaijozsef

        Nagyon jó a másnaposság ellen. Dr. Oz tud azért valamit.

    • Robi

      Én láttam pár részt a Dr. Oz show-ból. Nagyon jók a témák. Persze csak az nézze, akinek van valami angol tudása.

    Read more:
    Bab
    Bab

    Bab Paszuly. Phaseolus vulgáris L. Hüvelyesek (Leguminosae). A kívül tarkázott hüvelyű veteménybabok kivételével, bármelyik fehéres színű babhüvely drogként felhasználható. Miután a...

    Close