Ez történik, ha mézet és fahéjat eszel minden nap

2015-07-24

Évszázadok óta használják a méz és fahéj kombinációját különböző betegségek gyógyítása esetén. Vannak akik úgy gondolják, hogy ez a kettős kombináció képes helyreállítani a látást és szinte a halottakat is feltámassza. Ez a kettős kombináció a természet ajándéka, melyet sikeresen tudunk alkalmazni számos betegség esetén. Összeszedtük, hogy milyen betegségekre is jó ez a csodakeverék.

 

 

Ízületi Gyulladás

Ez a mix képes gyógyítani az ízületi gyulladást. Nem kell mást tenni, mint össze kell keverni két evőkanál mézet és egy teáskanál fahéjat egy csésze forró vízzel és ezt elkortyolgatni reggel és esete.

Pattanás

Keverjünk össze egy adag fahéjat egy kevéske mézzel, hogy tészta állagú legyen, majd kenjük fel lefekvés előtt, majd reggel mossuk le. Csodát tesz a bőrrel a pattanások elmúlnak.

Hasfájás

Ez a kombináció segíthet meggyógyítani a gyomorfájást. Rendszeres fogyasztása pedig segít megszüntetni a gyomorfekélyt.

Influenza

A mézben és a fahéjban található antiszeptikus anyagok  megöli a vírusokat és védelmet nyújt az influenza ellen. Erős vírusölő kombinációt hozhatunk így létre.

Fiatalság

Sokan úgy gondolják, hogy képes az életet is meghosszabbítani az alábbi keverék. Nem kell más mint keverjünk össze 4 evőkanál mézet 1 teáskanál fahéjjal és 3 evőkanál vízzel. Főzzük ezt a keveréket, majd ebből a főzetből rakjunk 1/4 részt egy csészébe öntsük fel vízzel és tea formájában igyuk meg, napi 4 alkalommal. Ettől puha és friss lesz a bőrünk.

Bőrfertőzés

Nem is gondolnánk hogy ez a keverék még bőrfertőzés ellen is kiváló. Keverjük össze a mézet és a fahéjat és ezt  a keveréket alkalmazzuk az érintett bőrfelületen. Hagyjuk a keveréket fél órán át a bőrön azután öblítsük le tiszta vízzel.

Koleszterin

A koleszterin szintünk megfelelő értéke hozzájárul az érrendszerünk egészségéhez ezért érdemes elkészítenünk az alábbi keveréket. Vegyünk 2 vőkanál mézet és három teáskanál fahéjat és készítsünk belőle teát. Ez a tea 2 órán belül 10%-al csökkenti koleszterin szintünket.

Szívbetegségek

Készíthetünk a mézből és a fahéjból egy pasztát, amit reggelire kenyérre rákenve fogyaszthatuk. Ez segít megakadályozni a szívinfarktust. Rendszeresen fogyasszuk.

Megfázás

Ha megfáztunk a legegyszerűbb módja, hogy megszabaduljunk a kellemetlen tünetektől, ha egy evőkanál mézbe egy negyed teáskanál fahéjat teszünk és ezt a kombinációt fogyasztjuk három nap egymás után. Ez a keverék segít megszabadítani a megfázástól, az arcüreggyulladástól, és a köhögéstől.

Meddőség

Férfiak esetén 2 teáskanál méz csodát tehet. Nők esetében érdemes ezt kombinálni egy kis fahéjjal.

Túlsúly

Aki túlsúllyal küzd érdemes kipróbálnia a mézes fahéjas vizet. Reggelire éhgyomorra meg kell inni egy kis méz és fahéj keverékét 2 dl vízben. Fél órával a reggeli előtt igyuk meg. Segíteni fog az anyagcserén így könnyebben leadható pár kiló felesleg.

Hajhullás

Hajhullással küzdőknek ez kifejezett gyógyír lehet. Nem kell mást tenni, mint összekeverni egy teáskanál oliva olajat egy teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Ezt kell felvinni a fejbőrre, majd 15 percig kell hagyni, hogy hasson, majd ezután lemosható a keverék. Napi használat során a hajhullás meg fog szűnni.

Rovarcsípések

A rovarcsípések enyhítésére egy teáskanál méz két teáskanál langyos vizet és egy teáskanál fahéjat kell összekevernünk. Ezt a keveréket kell finoman a bőrbe masszírozni. Bebizonyosodott, hogy a fájdalom 2 percen belül csökken.

Fogfájás

Ebben az esetben nem kell csak a fahéjat használnunk. A fájós területet dörzsöljük be alaposan fahéjjal. A hatás azonnali lesz. Egy erős csípő érzés mellett a fájdalom eltűnik.

Rák

Egy tanulmány azt állítja, hogy a méz és a fahéj keveréke segíthet a gyomorrák kezelésében. Azok a betegek akik gyomorrákban szenvedtek egy teáskanál mézet egy teáskanál fahéjjal fogyasztott keveréket 3 hónapon keresztül.