A fájdalomcsillapítók szívrohamot és agyvérzést okoznak!

2015-09-04

Kutatások kimutatták, hogy az ellenőrizetlenül vény nélkül fogyasztott fájdalomcsillapítók megnövelik a szív-és érrendszeri betegség kockázatát.  Akik nagyobb dózisban fogyasztottak fájdalomcsillapítót azok nagyobb valószínűséggel halnak meg szívrohamban. A kutatások nem tértek ki arra, hogy pontosan melyik fájdalomcsillapító veszélyesebb, ezért mindegyikre úgy kell tekinteni hogy egyaránt veszélyes.

A kutatások nyomán az amerikai élelmezésügyi hatóság (FDA) megerősítette, hogy a nem szteroid típusú fájdalomcsillapítók növelik a  szívinfarktus és az agyvérzés esélyét, melyek halálhoz vezethetnek.  Továbbá felhívta a gyártók figyelmét arra, hogy a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók tájékoztatójában kötelező feltüntetni mellékhatásként ezen tényeket.

Ezek a fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők Magyarországon is vény nélkül kaphatók és jelenleg ezekből fogy a legtöbb.

A magyar lakosság több mint 2 millió doboz fájdalomcsillapítót fogyaszt el egy évben.

Valószínűsíthető, hogy az ellenőrizetlenül szedett fájdalomcsillapítók is hozzájárulhattak ahhoz, hogy Magyarországon a szív és érrendszeri megbetegedések száma jelentősen megnövekedett.

 

Természetes fájdalomcsillapító:

  Forrás: fda.gov

   

   

  Read more:
  Likopin

  A likopin (C40H56) egy vörös színű karotinoid. A paradicsom (Solanum lycopersicum) színanyaga – nevét innen kapta –, de sok más bogyós...

  Close