A világ legértékesebb növényi olaja

2015-08-19

A fekete köménymag olaj a legfontosabb olaj, mely a legtöbb betegséget képes gyógyítani. A fekete kömény Nyugat-Ázsiában, Törökországban, Irakban és Egyiptomban őshonos. Már a fáraók korában is használták ezt a csodálatos növényt. A préselt olajban több mint 100 összetevő található, az egyik fő összetevője a nigellone. Tartalmaz továbbá mirtisztinsavat, palmitinsavat, paltmitoleinsavat, sztearinsavat, linolsavat (omega-6), linolénsavat (omega-3), tiamint, riboflavint, priidoxint, rézt, cinket, foszfort, niacint, kalciumot és vasat.

Thomas Jefferson Egyetem kutatói megerősítették antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatását, továbbá kimutatták hogy jótékony hatást gyakorol a  prosztata és vastagbélrákban szenvedő betegekre.

A fekete köménymag  olaj nem csak újraépíti az immunrendszert, és elpusztítja a rákos sejteket, de arra ösztönzi az egészséges sejteket, hogy harcoljanak a rák ellen. Jelenleg 462 publikált tanulmány igazolja a fekete kömény hatékonyságát. . (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed)

Számos tanulmány megállapította, hogy egy olyan vegyület található a fekete kömény magjában (thymoquinone), mely segíti az indukált sejthalált a leukémiás-sejtek, agytumor-sejtek, emlőrák-sejtek, hasnyálmirigyrák-sejtek, méhnyakrák-sejtek esetén.

 

Fekete kömény olaj az alábbi betegségek esetén lehet segítségünkre:

Szívbetegség
Hajhullás
Allergia és orrmelléküreg-gyulladás
Szorongás és idegi feszültség
Hörghurut
Megfázás és az influenza
Kólika (babák)
Cukorbaj
Hasmenés, emésztési zavar és gyomorégés
Fejfájás és migrén
Magas vérnyomás
Álmatlanság
Bélparaziták
Levertség és depresszió
Candida
Magas koleszterinszint
Gyulladás
Akne
Ízületi gyulladás és a reuma
Ekcéma
Gombás és egyéb fertőzések
Psoriasis
Levertség és depresszió asztma
Szoptató anyáknak tejszaporító
Serkenti a menstruációs ciklusok
A krónikus fáradtság
Növeli az egészséges vérzsírt
Megnyugtatja idegrendszert
Serkenti a vizelet áramlást
Gyengeség
Epilepsziás rohamok
Aranyér
A visszértágulat
Depresszió
Táplálja a bőrt, és segíti a regenerációs a sérült sejtek
Bőrgyulladás
Prosztata problémák
Epekövességgel
Vesekő

Hogyan kell használni a fekete köménymag olajat?

Három teáskanál olajat keverjünk egy teáskanál mézzel, vagy frissen facsart gyümölcslével. Amennyiben külsőleg szeretnénk használni akkor egy fél teáskanál olajat 1 evőkanál  oliva olajhoz keverjünk, vigyük fel az érintett területre és hagyjuk hatni 50 perig, majd öblítsük le. A pikkelysömörre és az ekcémára nagyon hatásos módszer.

     

    Egy hozzászólás