Gyömbér mint természetes fájdalomcsillapító

2015-12-04

gyömbér

Az egyik leggyakrabban mindenki által használt fájdalomcsillapító hatóanyag az ibuprofen. Ez a hatóanyag található számos fájdalom és lázcsillapító termékben. Bizonyos kutatások viszont azt mutatják, hogy ezen hatóanyag fogyasztása növelheti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát így egészségügyi problémát okozva. Ezen problémák közé tartozik a látási problémák, súlygyarapodás, depresszió, szív és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, infarktus stb.

Minden egyéb mellékhatásoktól mentesen alkalmazhatjuk viszont a gyömbért fájdalom csillapításra. Bizonyítottan hatékony fájdalom és gyulladás kezelésére.  Amellett, hogy a fájdalmat csökkenti, megakadályozza a krónikus gyulladás kialakulását és csökkenti a meglévő gyulladást szervezetünkben. A gyömbér fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, mivel nagy mennyiségben fogyasztva bélpanaszokat okozhat.

Hogyan fogyasszunk gyömbért?

A gyömbért legjobb, ha frissen fogyasztjuk akár levesben vagy készíthetünk pörköltet, melyet gyömbérrel ízesítünk.

Friss gyümölcslébe téve a gyömbért felpezsdíti szervezetünket.

A friss gyömbért áztathatjuk 1 órán keresztül vízben, majd ehhez egy citromot csavarva melegen vagy hidegen lehűtve is fogyaszthatjuk.

 

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better
Ezt olvastad már?
Majoránna, hortensis Münch
Majoránna

Majoránna Majorana hortensis Münch. (Oríganum majorana L.)  Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi­ tenger mellékéről származó, nálunk is nagy...

Close