Hogyan segíthet a kamilla a rákos sejtek blokkolásában

2015-09-27

A kamilla egy ősi orvosság stressz, szorongás, alvási nehézségek kezelésére. Egy tanulmány kimutatta, hogy a kamilla rendszeres fogyasztása képes megakadályozni a rákos sejtek kialakulását. A kamilla hatóanyagai  között megtalálható az apigenin, melyről a kutatók kimutatták, hogy segíthet megállítani a rákos sejtek burjánzását. A rákos sejtek tovább élnek, mint az egészséges sejtek, ez segíti elő a rákos sejtek terjedését és a tumor nagyobbodását. A rákgyógyszerek egy része úgy próbál hatni a rákos sejtekre, hogy lerövidíti ezen sejtek életciklusát.

Az Ohio State Egyetemen kimutatták, hogy az apigenin segít megfékezni az emlőrák terjedését.

Egy másik tanulmány szerint a tudósok megállapították, hogy a kamillatea segít visszaszorítani a pajzsmirigy rák kifejlődését. A tanulmányban azt olvashatjuk, hogy minél hosszabb ideig fogyasztjuk a kamillateát, annál magasabb védelmet nyújt a pajzsmirigy betegségek és a pajzsmirigyrákkal szemben.

A kamilla képes visszaszorítani a rákos sejtek terjedését, miközben az egészséges sejtekre nincs káros hatással.

A gyulladás csökkentése kulcskérdés a rák megakadályozása elleni küzdelem során. A gyulladás egy természetes folyamat, viszont károsodhat a sejtek DNS-e, mely a rák kezdetét is jelentheti. Azzal, hogy a kamilla  egy természetes gyulladáscsökkentő segít megelőzni a rák kialakulását. A stressz  fontos tényező, mely a rák kialakulásához szorosan kapcsolódik. A kamilla a gyulladás csökkentő  tulajdonsága mellett kiváló stresszoldó.

Tudósok bebizonyították, hogy a kamilla hatással van azokra a vegyületekre,  amelyek gyulladást okoznak. A kamilla tea ezen tulajdonsága miatt védelmet nyújt a rák ellen és egy sor más, modern kori betegség ellen, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, az asztma, és ízületi gyulladás.

Ahhoz, hogy élvezzük a kamilla adta egészségvédő hatást igyunk meg minden nap egy csészével esténként.

A kamilla további egészségügyi előnyei.

Álmatlanság

A kamilla az egyik legjobb gyógynövény álmatlanság ellen. Az ember több ezer éve használta a kamillateát alvás elősegítésére. Olyan flavonoidokat tartalmaz, melyek csökkentik a szorongást és nyugtató hatással rendelkeznek, ezáltal elősegítik a nyugodt pihentető alvást.

Fáradt szemek

A kamillát használhatjuk a szem alatti karikák, duzzanatok megszüntetésére is.

Fejfájás és a migrén

A kamilla az olajos gyógynövények közé tartozik, a kamilla illóolaja nyugtatólag hat, megszünteti a fejfájást és a migrént. Elég 1-2 csepp kamillaolaj, mellyel bekenjük tenyerünket majd ezt orrunk elé tartva lassú mély légzéssel megszüntethetjük a fejfájást és a migrént.

Hajproblémák

A kamilla filteres teát felhasználhatjuk hajöblítésre, mely szőkíteni fogja hajunkat. Főzzünk 6 filterből 1 liter vízben erős teát és ezzel öblítsük le hajunkat. Nem elegendő egy kezelés, a kúrát legalább 1 -2 héten keresztül kell elvégeznünk.

Aranyér

A kamillaolaj az egyik legjobb szer aranyér kezelésére. A kamilla illóolaj egy természetes orvosság, mely megnyugtatja az irritált bőrt és segít enyhíteni a fájdalmat. Az olajat hígítsuk mielőtt bőrünkön alkalmaznánk.

 

     

    Forrás: pubmed http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17143534