Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Kiderült, mi az amitől Michael Caine logikája 80 év felett is penge éles

2015-06-22

A világhírű színész azt állítja, hogy tudja mi az a fűszerként ismert növény ami képes elhárítani az öregedés kóros hatásait. Mint köztudott felessége indiai származású ezért gyakran használnak étkezésükben indiai fűszereket. Caine a kétszeres oszkár-díjas színész a minap tesztelte memóriáját és azt tapasztalta, hogy olyan mint egy számítógép.

Caine hállás feleségének, hogy bevezette őt az indiai kultúrába.   Egy adománygyűjtő estélyen, melyet az Alcheimer-kór kutatására szerveztek azt mondta, hogy feleségének köszönhetően tanulmányozta az indiai társadalmat és azt tapasztalta, hogy az Alcheimier-kór az amit egyáltalán nem betegíti meg az indiai embereket.  Ezek az emberek az életük során nagy mennyiségű kurkumát fogyasztanak. Cain bevallása szerint már 30 éve fogyaszt kurkuma kapszulát és a memóriája olyan mint egy számítógép.

A kurkuma egy sárga színű fűszer, mely a curry alapanyaga és gyakran használják fűszerezésre az indiaiak.  A kurkuma tartalmaz egy különleges hatóanyagot (kurukumin). Ezzel a hatóanyaggal a mai napig folynak kísérletek.  A vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy gyulladáscsökkentő hatással bír és bizonyos más hatóanyagokkal kombinálva rák megelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. A kurkumát időszámításunk előtt is használták gyógyításra.

Cain több mint 100 filmben szerepelt, már elmúlt 80 éves és még mindig aktív életet él.

   

  • Szabó András

   Én még a kurkumáról nem is hallottam. Ezek szerint ez fűszer? És milyen az íze? Ha jó, akkor mától mindent azzal ízesítek.

  • V. Péter

   Én azt hallottam, hogy a demenciát is gyógyítja a kurkuma.

  • Gabi

   Milyen a kurkuma íze? Bátran fűszerezhetünk vele?

   • Janos

    Nekem bevált. Kicsit csípős ízt ad, de nagyon jó a húsok fűszerezésére

  • Gabi

   Köszi János a tippet!

  Read more:
  Kereklapu, partilapu, ló- körműfű, szattyú. Tussilago farfara L.
  Martilapu

   A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozó, nyirkos réteken, csatorna- és árokpartokon, agyagos szakadékos helye­ ken, gyakran téglagyári agyagbányákban is nagy  tömegekben...

  Close