Kiderült, mi az amitől Michael Caine logikája 80 év felett is penge éles

2015-06-22

A világhírű színész azt állítja, hogy tudja mi az a fűszerként ismert növény ami képes elhárítani az öregedés kóros hatásait. Mint köztudott felessége indiai származású ezért gyakran használnak étkezésükben indiai fűszereket. Caine a kétszeres oszkár-díjas színész a minap tesztelte memóriáját és azt tapasztalta, hogy olyan mint egy számítógép.

Caine hállás feleségének, hogy bevezette őt az indiai kultúrába.   Egy adománygyűjtő estélyen, melyet az Alcheimer-kór kutatására szerveztek azt mondta, hogy feleségének köszönhetően tanulmányozta az indiai társadalmat és azt tapasztalta, hogy az Alcheimier-kór az amit egyáltalán nem betegíti meg az indiai embereket.  Ezek az emberek az életük során nagy mennyiségű kurkumát fogyasztanak. Cain bevallása szerint már 30 éve fogyaszt kurkuma kapszulát és a memóriája olyan mint egy számítógép.

A kurkuma egy sárga színű fűszer, mely a curry alapanyaga és gyakran használják fűszerezésre az indiaiak.  A kurkuma tartalmaz egy különleges hatóanyagot (kurukumin). Ezzel a hatóanyaggal a mai napig folynak kísérletek.  A vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy gyulladáscsökkentő hatással bír és bizonyos más hatóanyagokkal kombinálva rák megelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. A kurkumát időszámításunk előtt is használták gyógyításra.

Cain több mint 100 filmben szerepelt, már elmúlt 80 éves és még mindig aktív életet él.

   

  6 Hozzászólás

  1. Szabó András

   2015-07-01 at 15:59

   Én még a kurkumáról nem is hallottam. Ezek szerint ez fűszer? És milyen az íze? Ha jó, akkor mától mindent azzal ízesítek.

  2. V. Péter

   2015-07-02 at 10:14

   Én azt hallottam, hogy a demenciát is gyógyítja a kurkuma.

  3. Gabi

   2015-07-02 at 10:15

   Milyen a kurkuma íze? Bátran fűszerezhetünk vele?

   • Janos

    2015-07-02 at 10:17

    Nekem bevált. Kicsit csípős ízt ad, de nagyon jó a húsok fűszerezésére

  4. Gabi

   2015-07-02 at 10:17

   Köszi János a tippet!

  5. Zs. Ildikó

   2017-07-15 at 17:22

   A kurkuma-evők penge okosak maradnak? A kurkuma lenne A CSODASZER, az Altzheimer kór hatékony eltüntetője, amit az indiaiak nem is kapnak el- MERT kurkumát esznek? Nem hiszem, hogy ennyi tény ismerete elég lenne komoly következtetést levonni- a kurkumáról, az indiaiakról, vagy az Altzheimer kórról- ami valójában nem is egyféle módon és okkal jelent gyors, főleg a rövid távú memória károsodását ill. végül nagyon súlyos tudati működés romlását. Nem minden demencia Altzheimer kór, van genetikailag kódolt, dominánsan öröklődő formája és van idősebb korban jelentkező, változó gyorsasággal előre haladó forma- aminek egészen pontos diagnosztikája, leletei, vizsgálatokkal való igazolhatósága eléggé pontosan kidolgozott- sajnos a gyógyítása mai tudásunk szerint nem ismert.

  Read more:
  Málna jótékony hatása

  Sokan csak a piros bogyós termését ismerjük és a levelére nem is gondolunk, mint használható növényre, pedig különösen értékes és...

  Close