Egynyári üröm a gyomorrák ellen

2015-09-11

A kínai Wuhan Egyetem Gasztroenterológiai tanszékén az egynyári üröm ( édes üröm, egyéves üröm, Artemisia annua L.) került a kutatás középpontjába. A növényben  lévő artesunate vegyületet hagyományosan malária kezelésére használták, azonban kevés információ állt rendelkezésre, hogy milyen más egyéb hatással rendelkezik még ez a vegyület.

whuan university

Az egyetemen történt vizsgálatban a gyomorrák tumorellenes hatását vizsgálták. Azt kutatták, hogy milyen változást mutatnak a gyomorrákos sejtek az artesunate vegyület hatására. Az eredmények arra utalnak, hogy az artesunate jelentősen gátolta a gyomorrákos sejtek burjánzását. Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy artesunate hatással van a gyomorrákos sejtekre. Az egynyári ürömben lévő artesunate  egy potenciális terápiás szer lehet a gyomor rák kezelésére.

   

  Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25945055

  Read more:
  Fekete kömény, kerti katicavirág

  A kerti katicavirág (Nigella sativa) a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjának katicavirág (Nigella) nemzetségébe tartozó növényfaj. Nyugat-Ázsiából, Észak-Afrikából származik, Közép-Európában is helyenként...

  Close