Varádicskóróval a herpesz ellen

2015-10-01

A varádicsot évszázadokon át használta a népi gyógyászat. Brit és spanyol tudósok pedig úgy gondolják, a növény orvosi szempontból is hasznos lehet, a herpesz kezelésére. A varádics, vagyis a Tanacetum vulgare virágos növény, mely Európa és Ázsia szárazföldi területein honos. A középkortól kezdve használták több betegségre is a láztól kezdve a reumáig, bár gyógyító erejében mindig sokan kételkedtek. “Kutatásunk a varádics vírusellenes hatóanyagaira összpontosított, illetve arra, hogy mennyire hatékony a herpesz kezelésében” – mondta Francisco Parra professzor . Jelenleg nem áll rendelkezésre hatékony szer a HSV-1 és a HSV-2 ellen, melyek a betegséget okozzák, és hosszú távú fertőzést idéznek elő.

Parra professzor és kollégái, mely az új antivirális összetevők vizsgálatára specializálódott, a Greenwichi Egyetemről Dr. Solomon Habtemariam és kutató társaival együtt kutatta a varádics hatóanyagait.

Greenwich Egyetem

A herpeszvírus elleni aktivitást vizsgáló tanulmányból kiderül, hogy a növény mely részei tartalmazzák a hatóanyagot. A munkájuk során arra jutottak, hogy többféle anyag is felel a varádics herpeszellenes hatásáért.

A kutatócsoportok arra következtetésre jutott, hogy ez a gyógynövény segít a HSV által okozott bőrtüneteken.

   

  Forrás:  http://www2.gre.ac.uk/

  Read more:
  Hungarikum lett az alföldi kamilla

    Az alföldi kamilla 2012 évben kapott EU védelmet.  Az Alföldi kamillavirágzat az Alföld bizonyos területein vadon terem és kézzel...

  Close