Dinnyefesztivál Magyarországon

2015-07-04
dinnyefesztivál

Hazánkban egyre több településen szerveznek dinnyefesztivált. A dinnyék jelentős hányadát az alföldön termelik. A dinnye fővárosának Medgyesegyházát nevezik, hiszen a hazai dinnyetermelés hatvan százaléka itt, illetve a környező településeken terem, az exportnak pedig a felét ez a térség adja. A dinnyetermesztés hagyománya ezen a tájon több mint száz évre tekint vissza. A fesztiválok nem nyúlnak vissza évszázadokra, viszont jó kedv és a jó hangulat övezi.  Különböző érdekes versenyeken vehetünk részt, mint dinnyepakoló verseny, dinnyedobozoló verseny, dinnyeevő verseny, dinnyesaccoló verseny, zsonglőr verseny. Olyan érdekességek is találhatók itt mint a Dinnye lovagi torna, találkozhatunk szépen kifaragott dinnyékkel és rengeteg egyéb szórakoztató műsorral.

Budapestről durván 3 órát kell utaznunk hogy leérjünk Medgyesegyházára. A fesztivál 2015 évben augusztus 07-én, augusztus 08-án és augusztus 09-én kerül megrendezésre.

 

 

   

  Close
  Please support the site
  By clicking any of these buttons you help our site to get better
  Ezt olvastad már?
  kurkumás vöröslencse
  Kurkumás vöröslencse krémleves

  Hozzávalók (2 adag) 4 kicsi, vagy 2 közepes sárgarépa, reszelve kb. 6 dkg vöröslencse ½ fej hagyma, kockázva 2 gerezd...

  Close