Bak

2015-11-09

bak

december 21-január 19.

GYÓGYNÖVÉNYEK: A lucerna, vad jamgyökér, fekete nadálytő – segítik a kálium felszívódását. Az ízületi gyulladás fájdalmát csillapítják: szárcsagyökér vagy fűzfa kérge, bakszakáll levele, (természetes szalicilátok, teaként fogyaszthatok ) A halolajkapszula fogyasztása csökkenti az ízületek érzékenységét és fáradtságát. A tőkehalmájban koncentráltan előforduló omega-3 zsírsav csillapítja a reumás ízületi gyulladást, mellette tartalmaz D és A-vitaminokat is. Napi 1 evőkanálnyit fogyaszthatunk, fontos hogy ne adagoljuk túl ezeket a vitaminokat, mert hosszú távon májkárosodáshoz vezethetnek. A fekete nadálytőkrém vagy tinktúra bedörzsölve hatásos az ízületi gyulladás és csontritkulás kezelésében. A pitypang (köznyelven kutyatej) leveleit langyos dunsztkötésben helyezzük a fájó felületre, feloszlatja az ízületekben a sav lerakódást.

AROMATERÁPIA: Az eukaliptusz-olajat az ízületbe masszírozzuk – enyhíti a fájdalmat, hűsít. Fürdővízbe az alábbi keveréket tegyük ízületi panaszok ese tén: boróka, kakukkfű, izsóp, kamilla. A rozmaringolaj javítja a test vérkeringését (bedörzsölve és fürdővízbe egyaránt jó).

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better
Ezt olvastad már?
hízókúra
Kóros soványság, hízókúra

Sokan akarnak megszabadulni felesleges kilóiktól, viszont akadnak olyan személyek, akik pont az ellenkezőjét hízni szeretnének. Aki hízni szeretne, olyan gyógynövényeket kell...

Close