Kiderült, mi az amitől Michael Caine logikája 80 év felett is penge éles

A világhírű színész azt állítja, hogy tudja mi az a fűszerként ismert növény ami képes elhárítani az öregedés kóros hatásait. Mint köztudott felessége indiai származású ezért gyakran használnak étkezésükben indiai fűszereket. Caine a kétszeres oszkár-díjas színész a minap tesztelte memóriáját és azt tapasztalta, hogy olyan mint egy számítógép.

Caine hállás feleségének, hogy bevezette őt az indiai kultúrába.   Egy adománygyűjtő estélyen, melyet az Alcheimer-kór kutatására szerveztek azt mondta, hogy feleségének köszönhetően tanulmányozta az indiai társadalmat és azt tapasztalta, hogy az Alcheimier-kór az amit egyáltalán nem betegíti meg az indiai embereket.  Ezek az emberek az életük során nagy mennyiségű kurkumát fogyasztanak. Cain bevallása szerint már 30 éve fogyaszt kurkuma kapszulát és a memóriája olyan mint egy számítógép.

A kurkuma egy sárga színű fűszer, mely a curry alapanyaga és gyakran használják fűszerezésre az indiaiak.  A kurkuma tartalmaz egy különleges hatóanyagot (kurukumin). Ezzel a hatóanyaggal a mai napig folynak kísérletek.  A vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy gyulladáscsökkentő hatással bír és bizonyos más hatóanyagokkal kombinálva rák megelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. A kurkumát időszámításunk előtt is használták gyógyításra.

Cain több mint 100 filmben szerepelt, már elmúlt 80 éves és még mindig aktív életet él.

     

    6 Replies to “Kiderült, mi az amitől Michael Caine logikája 80 év felett is penge éles”

    1. Én még a kurkumáról nem is hallottam. Ezek szerint ez fűszer? És milyen az íze? Ha jó, akkor mától mindent azzal ízesítek.

    2. A kurkuma-evők penge okosak maradnak? A kurkuma lenne A CSODASZER, az Altzheimer kór hatékony eltüntetője, amit az indiaiak nem is kapnak el- MERT kurkumát esznek? Nem hiszem, hogy ennyi tény ismerete elég lenne komoly következtetést levonni- a kurkumáról, az indiaiakról, vagy az Altzheimer kórról- ami valójában nem is egyféle módon és okkal jelent gyors, főleg a rövid távú memória károsodását ill. végül nagyon súlyos tudati működés romlását. Nem minden demencia Altzheimer kór, van genetikailag kódolt, dominánsan öröklődő formája és van idősebb korban jelentkező, változó gyorsasággal előre haladó forma- aminek egészen pontos diagnosztikája, leletei, vizsgálatokkal való igazolhatósága eléggé pontosan kidolgozott- sajnos a gyógyítása mai tudásunk szerint nem ismert.

    Comments are closed.