csalán

Csalán az allergia ellen

csalán

 

Számos kutatás erősíti meg azt a tényt, hogy a csalán hatékony lehet az allergiás tünetek enyhítésére. Erről olvashatunk egy kísérletben,  melyben arról olvashatunk, hogy napi 300mg szárított csalánlevél fogyasztása után a kísérletben részvevők 58% számolt be a tüneteik enyhüléséről.

A csalán talán az egyik legjobb választás lehet a kezdeti allergiás tünetek enyhítésében. Olyan összetevőket (karotin, K-vitamin és a kvercetin) tartalmaz, amelyek csökkentik az allergiás gyulladást és a hisztaminszintet.  A csalán hatásosabb lehet az allergiás tünetek csökkentésében, mint a gyógyszerkivonatok. Vértisztító hatásának köszönhetően akár egy hét alatt enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést, ehhez elég, ha naponta legalább egyszer megiszunk egy csésze csalánteát, de már rendelkezésre állnak szárítva kapszula formájában is.

 A csalán mellett jótékony hatású a lándzsás útifű és a kakukkfű is, e két növényt gyakran alkalmazzák allergiaellenes gyógyteákban is.