Avokádóval a rák ellen

2015-08-17

Avokádó lehet az ellenszer a leukémia bizonyos fajtáival szemben. Az avokádóban lévő avocatin B vegyületről kiderült, hogy eredményesen alkalmazható rákos betegeknél. A rákos sejteket oly formán pusztítja el, hogy közben az egészséges sejteket megkíméli.

Az akut myleoid leukémia AML egy olyan típusú vér rák, mely hatással van a fehérvérsejtekre. A tünetek közé tartozik a fáradtság a visszatérő fertőzések, a véraláfutások. Amerikában közel 20.000 amerikai szenved ebben a betegségben.

A kanadai Waterloo Egyetemen kutató Paul Spagnuolo és kollegái az alábbi eredményeket tették közzé a Cancer Research lapban:

Az őssejt nagymértékben felelős a betegség kialakulásáért és ez az oka, hogy a leukémiás betegek visszaesnek. Számos vizsgálatot elvégezve, meghatározták, hogy ez az új gyógyszer hogyan működik molekuláris szinten és megerősítésre került, hogy az egészséges sejtek sértetlenek maradtak.

Ez a gyógyszer még klinikai szakaszban van sajnos még a piacon nem kapható. Valószínű, hogy a kötelező engedélyezési procedúra után a betegeknek is elérhetővé válik.

Forrás: Cancer Resarch