Anafrodiziákum férfiaknak, vigyázat!

2015-08-26

Egy tanulmány szerint azok a férfiak akik túl sokat fogyasztanak édesgyökérből készült medvecukrot, a szexuális teljesítményük jelentősen csökken. Iráni kutatók azt találták, hogy az édességekben, rágógumikban, fogkrémekben lévő édesgyökér kivonat csökkenti a tesztoszteron szintet ezáltal csökkenti a nemi vágyat. Az alacsony tesztoszteron szint befolyásolja a libidót és a hangulatot is, ezáltal növeli a szexuális problémákat.

Dr. Mahmoud Mosaddegh és kollégái a Shaheed Beheshti Orvostudományi Egyetemen végezték el 20 egészséges férfin a következő kísérletet.

1,3 gramm szárított édesgyökér kivonatot szedtek minden nap  10 napon keresztül.

Az édesgyökér fő összetevője a glicirrizin mely édeskés egyedi ízét adja. A gyógyászatban a megfázás, influenza és allergiás tünetek enyhítésére, gyomorfekély és krónikus fáradtság ellen  használják sikeresen. A glicirrizint, mint ízesítőanyag rengeteg gyártó felhasználja az élelmiszeriparban fogkrémek, rágógumik,  cigaretta ízesítésére.

 

Az Iráni kutatók azt találták, hogy a kísérletben részt vett férfiaknak a tesztoszteron szintje szignifikánsan alacsonyabb lett az édesgyökér fogyasztását követően.  Ezt még egy tanulmány is megerősítette 1999-ben, ami szintén arra a következtetésre jutott, hogy az édesgyökér csökkenti a tesztoszteron szintet, ezáltal csökkenti a nemi vágyat.

Viszont ami a férfiakra visszásan hat, az a nőkre pozitív hatást gyakorol. Nők esetében az édesgyökér fokozza a nemi vágyat.