Kóros soványság, hízókúra

2015-08-13

Sokan akarnak megszabadulni felesleges kilóiktól, viszont akadnak olyan személyek, akik pont az ellenkezőjét hízni szeretnének. Aki hízni szeretne, olyan gyógynövényeket kell választania, melyek fokozzák a gyomornedv elválasztást ezáltal nagyobb éhségérzetet okoznak. A gyomornedv fokozott elválasztása során az étvágy is reflexesen javulni fog és egyre többet és többet fogunk enni. Ezt a célt szolgálják a különböző italok és a fűszerek is. A legfontosabb gyógynövény, melyet a likőripar is használ a fehér üröm és az édeskömény.

Az étvágyjavító hatású gyógynövények csoportjába elsősorban keserűanyagokat tartalmazó drogokat sorolnak, melyek kimondottan izgatólag és tonizálóként hatnak a gyomorra. Ezek az anyagok fokozzák a gyomorszekréciót, a szervezetre általános tonizáló hatást fejtenek ki. Indikációs területük az úgynevezett gyenge gyomor, ami elsősorban idegkimerültség és betegségek után alakul ki.

A keserű anyagokat tartalmazó gyógynövények gyerekeknél és idős embereknél is használható.

Kizárólag csak keserű anyagot tartalmazó gyógynövények:

     

    Aromás anyagokat és keserű anyagokat tartalmazó gyógynövények

       

      Csípős anyagokat és keserű anyagot is tartalmazó gyógynövények

         

        Az étvágyjavító hatású gyógynövényekből készült teát, párlatot, kapszulát étkezés előtt fogyasszuk. A teát ne egyszerre, hanem kortyonként lassan igyuk meg, hagyjunk időt a felszívódásnak.

         

        A hízás alapvető eleme a jó étvágy, melyet egyrészt a keserű anyagot tartalmazó gyógynövényekkel más részt a megfelelő mennyiségű B-vitaminnal lehet fokozni.

        Az egyik legjobb étvágyfokozó a lucerna.