5 hatékony természetes fájdalomcsillapító

2015-08-07

A szervezet tudatja velünk, ha valami gond van. A fájdalom néha elviselhetetlen és ezért gyakran kapunk be fájdalomcsillapítót. Az gyógyszereladások élén a fájdalomcsillapítók állnak. Több millió darabot fogyasztunk belőle egy évben hazánkban.  Ezeknek a fájdalomcsillapítóknak viszont rengeteg mellékhatása van, amit soha nem veszünk számításba.

Könnyen találhatunk olyan gyógynövényeket, melyek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat, mindezt káros mellékhatások nélkül.

Íme néhány példa:

Cayenne bors

A cayene bors vagy chilipaprika aktív összetevője a kapszaicin képes csökkenteni a fájdalmat, azáltal, hogy blokkolja a jelátvitelt az idegekben. A fájdalominger ilyen formán nem tudja elérni az agyat.

    Boswellia

    A Boswellia egy bokor-szerű fa, az igazán értékes fajtája a Boswellia-Serrata  Indiában őshonos. Ez egy nagyszerű természetes gyulladáscsökkentő gyógynövény. A növény gyantáját fa már régóta használják, húgyúti betegségek, ízületi gyulladás, és még hasmenés esetén is.

      Kurkuma

      A kurkumát fűszerként használják, amely tartalmaz egy csodálatos vegyületet a kurkumint, ez a vegyület  segített sok embernek, akik idegi fájdalomban szenvedtek. Megakadályozza az ízületi gyulladást.

        Gyömbér

        A gyömbért gyulladáscsökkentőként használják, elsősorban teaként. Ismert tulajdonsága, hogy gyógyítja a tengeri betegséget, a reggeli rosszullétet, a gyomorrontás esetén is hatásos.

          Fűzfa kéreg

          A fehér fűzfa (Salix alba) kérgét már időszámításunk előtt is használták láz- és fájdalomcsillapításra, később a hatóanyagát szalicilsavként sikerült azonosítani. Felix Hoffmannak, a német Bayer cég kutatójának 1897-ben sikerült olyan származékot előállítani, amely azonos hatékonyságú. Ez az anyag volt az acetilszalicilsav,  a terméket Aspirin néven 1903-ban dobták piacra.