Egy természetes recept, ami jobb az aszpirinnél

2015-08-04

Ez a recept annyira egyszerű, hogy az elkészítése gyerekjáték. A fő összetevője a fokhagyma amely, mint tudjuk, rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

Szükséges összetevők:

500 gramm (17 oz) méz
10 gerezd fokhagyma
10-15 db egész fekete bors

Elkészítés:

Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk félbe – ez segít, hogy a levét könnyebben kiengedje-. Tegyük őket egy befőttes üvegbe majd adjuk hozzá a mézet.  A végén adjuk hozzá a bors szemeket.

Fogyasztás:

Várjunk legalább 5 napot a fogyasztás előtt, hogy a hatóanyagok kioldódjanak. Minden reggel éhgyomorra fogyasszunk belőle egy evőkanállal. A fokhagymát is nyugodtan elfogyaszthatjuk és a borsot is.

A fokhagyma adenozint tartalmaz, amely rendkívüli hatást gyakorol a vérünkre.

    A fekete bors kiküszöböli a baktériumokat a gyomorban, javítja az emésztést, ami azt jelenti, hogy megelőzi a  puffadást és a gázok képződését

      Ez a recept  nagyon hasznos a túlsúlyos embereknek, hiszen felgyorsítja az anyagcserét  és így serkenti a fogyás folyamatát.

      A recept összetevői olyan hatóanyagot tartalmaz, mely antioxidáns tulajdonságai révén, sikeresen veszi fel a harcot a nem kívánt szabad gyökökkel szemben. Ily módon hozzájárul szervezetünk védelméhez és csökkenti a testünkben a rosszindulatú daganatok előfordulásának kockázatát..

      Ez a recept használható akár belsőleg akár külsőleg!

      Ez a csodálatos kombináció sikeresen veszi fel a harcot a gombás fertőzésekkel szemben, ezért kenőcs formájában is használható.

      Ez a recept már bizonyítottan hatékony a következő betegségek ellen:

      Hipertónia (magas vérnyomás)

      Fokhagyma ismert tulajdonsága, hogy csökkentik a vérnyomást.

      Érelmeszesedés (a verőerek)

      Az érelmeszesedést az  jellemzi,  hogy a zsír, a kalcium és a koleszterin felhalmozódik az érfalakon az artériákban. Ha ezt a betegséget nem veszik időben észre, akkor gyakran vezethet szívinfarktushoz. A fokhagyma csökkenti az érfalakra történő tapadás lerakódás kockázatát.

      A vastagbélrák ellen és a gyomorrák

      A felmérések szerint a rendszeres fokhagyma fogyasztása csökkenti a kockázatot a fent említett ráktípusok esetén. Kínában végzett kutatás, azt mutatta, hogy azok a  férfiak, akik fogyasztottak egy gerezd fokhagymát naponta  50% -kal kevesebb esélye lett a prosztatarák kialakulásának.