Hihetetlen, egy rég elfelejtett fa gyümölcse kezeli a rákot

A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér. Már őseink is ismerték, mára valahogy mégis feledésbe merült a fehér eperfa gyógyereje. A sötét lila – éretten már-már fekete – édes gyümölcs csökkenti a koleszterint és megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A megszárított gyümölcs feleannyi cukrot tartalmaz, mint más bogyós gyümölcsök, vagy egyik kedvencünk, a mazsola. Egy texasi tanulmány szerint a benne lévő resveratrol egy olyan természetes fenol, mely a legtöbb típusú daganattal szemben felveszi a harcot.

A levele is értékes

Az eperfa igénytelen és sokat terem. Nekünk is volt, soha nem mértük, hány kilót termett, de sokat. Még egy alól is érdemes összeszedni. Ha sétálsz, felderítesz pár utcai, parki, erdei lelőhelyet a környéketeken.

A legújabb kutatások szerint az eperfa levele is igen hasznos, olyan összetevőket tartalma, melyek segít normalizálni a vércukorszintet – a régi népi orvosok a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használták. Mindezek mellett ez a csodálatos bogyó antioxidánsokban is igen gazdag.

A fehér eperfa (Morus alba) levél gyűjthető és szárítás után egész évben a rendelkezésünkre áll, hogy hasznát vegyük. Legfőbb hatása a cukorbetegség elleni hatékony segítség. Segít az inzulinrezisztencia kialakulásában, és a következményes metabolikus szindróma megelőzésében.

Az eperfa levél, különösen a fehér eperfa levele alkalmas arra, hogy a táplálkozással felvett összetett cukrok ne hasítódjanak egyszerű cukrokra a tápcsatornában, így az emésztés során a lassabb felszívódás nem okozza a vércukorszint extrém megemelkedését, és a maximális inzulin válasz is elmarad. Az eperfalevél a táplálékkal bekerült összetett szénhidrátok bontását módosítva előzi meg az egyszerű cukrok gyors felszívódását.

     

     

    One Reply to “Hihetetlen, egy rég elfelejtett fa gyümölcse kezeli a rákot”

    1. Nekünk van egy ilyen fa a kertünkben. Eddig nem is tudtam, hogy ez gyógyítja a rákot.

    Comments are closed.