Kiderült, mi az amitől Michael Caine logikája 80 év felett is penge éles

2015-06-22

A világhírű színész azt állítja, hogy tudja mi az a fűszerként ismert növény ami képes elhárítani az öregedés kóros hatásait. Mint köztudott felessége indiai származású ezért gyakran használnak étkezésükben indiai fűszereket. Caine a kétszeres oszkár-díjas színész a minap tesztelte memóriáját és azt tapasztalta, hogy olyan mint egy számítógép.

Caine hállás feleségének, hogy bevezette őt az indiai kultúrába.   Egy adománygyűjtő estélyen, melyet az Alcheimer-kór kutatására szerveztek azt mondta, hogy feleségének köszönhetően tanulmányozta az indiai társadalmat és azt tapasztalta, hogy az Alcheimier-kór az amit egyáltalán nem betegíti meg az indiai embereket.  Ezek az emberek az életük során nagy mennyiségű kurkumát fogyasztanak. Cain bevallása szerint már 30 éve fogyaszt kurkuma kapszulát és a memóriája olyan mint egy számítógép.

A kurkuma egy sárga színű fűszer, mely a curry alapanyaga és gyakran használják fűszerezésre az indiaiak.  A kurkuma tartalmaz egy különleges hatóanyagot (kurukumin). Ezzel a hatóanyaggal a mai napig folynak kísérletek.  A vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy gyulladáscsökkentő hatással bír és bizonyos más hatóanyagokkal kombinálva rák megelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. A kurkumát időszámításunk előtt is használták gyógyításra.

Cain több mint 100 filmben szerepelt, már elmúlt 80 éves és még mindig aktív életet él.

     

    6 Hozzászólás