Természetes rovarriasztó házilag

2015-08-11

Nyáron megkeserítik a mindennapokat a fránya kis zümmögő szúnyogok és molyok. Válasszunk olyan megoldást, ami egyszerűen dekoratív és rendkívüli módon hatékony.  Nem kell rögtön a botba szaladni, ha megszállnak a szúnyogok, akár saját magunk is készíthetünk rovarriasztót. Ez a rovarriasztó nemhogy hatékony, de ha jó a kézügyességünk akár a lakás legszebb dísze is lehet.

Gyűjtsük össze a kellékeket: vásároljunk egy koszorú alapformát, ez lehet szalmából, vagy fűzfából, gyűjtsünk pár csokor levendulát, készítsük elő egy ragasztószalagot egy ollót és egy újrahasznosított szalagot (zsinórt).

levendulakoszorú1

 

A levendulából készítsünk 6 köteget úgy, hogy egy kötegben 25-30 szál levendula legyen. A köteg hossza igazodjon a koszorú nagyságához átlagosan 25 cm. Amennyiben nagyobb koszorút készítünk akkor a szárat hagyjuk egy kicsit hosszabbra.

levendulakoszorú2

 

Helyezzük rá a koszorú alapra a levendula köteget, hogy a virágok egy kicsit kilógjanak és takarják az alapkoszorút, majd ezt követően a köteg felénél a zsineggel tekerjük körbe.

levendulakoszorú4

 

A következő köteg levendulát úgy helyezzük rá a koszorúra, hogy az előző levendula szárát takarja és a virágok pont az előző rögzítési pontig nyúljanak. Így a zsineg látható marad.

levendulakoszorú5

 

Helyezzük fel a többi köteget egymás után, majd a legvégén ügyeljünk arra, hogy az utolsó kötegnél emeljük meg egy kicsit a virágokat és csúsztassuk alá a rögzítendő köteg szárát.

levendulakoszorú6

Mikor elkészültünk helyezzük el a szobánkban. Akár a falra is felakaszthatjuk, vagy rakhatjuk az asztal közepére is. Amennyiben egy rovart se szeretnénk látni, akkor vagy az ablakpárkányra rakjuk, vagy az ablakhoz közel akasszuk fel a falra.