A legegyszerűbb módszer visszér ellen

2015-08-06

A visszérgyulladást a vénás erek tágulata okozza. Az erekben lévő billentyűk nem tudják betölteni eredeti szerepüket ezért vér gyülemlik fel a vénákban. A felgyülemlett vér nem tud cserélődni az érfalak rugalmasságukat elvesztik és kitágulnak. A visszerek elkerüléséhez nélkülözhetetlen, hogy nap mint nap biztosítsuk azokat a tápanyagokat, amelyek segítik az erek állapotának megőrzését.

viszér

A zöld paradicsom egy egyszerű népi orvosság a  visszér ellen. Mossunk meg néhány zöld paradicsomot és szeleteljük fel. Ezt a vékonyan felszeletelt paradicsomot közvetlenül a vénákra helyezhetjük. Amennyiben szükséges rögzítsük kötszerrel. Addig hagyjuk rajta, míg úgy nem érezzük, hogy egy kicsit bizsereg. Ezt követően mossuk le vízzel. Ezt az eljárást legalább 5 alkalommal ismételjük meg naponta.

Két hét után a vénás csomópontok elkezdenek halványulni. A nehéz láb érzés, a fájdalom hamarosan el fog tűnni.

Amennyiben nem jutunk zöld paradicsomhoz, abban az esetben használjunk pirosat. Az eljárás hasonló, mint a zöld paradicsomnál.

Paradicsom gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. A paradicsomban lévő hatóanyag tulajdonsága nagyon hasonlít az acetilszalicilsav tulajdonságaira. Ráadásul a paradicsom rengeteg favonoidot tartalmaz, melyek erősítik a vérerek falát.