Ezután biztos nem dobod el a görögdinnye héját

2015-07-29

A legtöbb ember eldobja a görögdinnye héját, pedig valójában az egyik legértékesebb részét pazaroljuk. Itt az ideje megszüntetni a pazarlást! A görögdinnye héja gazdag vitaminokban és aminosavakban ,melyek csodálatos hatást gyakorolnak szervezetedre. Görögdinnye héja  nagy mennyiségű C-vitamint, B-vitamint és  citrullint tartlamaz, amely javítja a vérkeringést, és egészségesen tartja szívünket

Furcsának hangzik, de a görögdinnye héjából akár lekvár is készíthető:

Görögdinnye héj lekvár

Hozzávalók:
3 csésze görögdinnye héj
1 ½ csésze cukor vagy természetes édesítőszer (nem kötelező)
4-5 csík citromhéj
¼ csésze citromlé
1 vanília, kettévágva hosszában
1 fahéj
2 szegfűszeg

Elkészítés:

Vágjuk le a görögdinnye héját és szeleteljük kis kockákra.

dinnyepucolas

A felszeletelt darabokat tegyük egy éjszakán át egy edénybe állni melyet felöntünk vízzel és belerakunk fél csésze sót. Másnap vegyük ki a vízből és szedjük át egy tiszta vízzel teli edénybe. Az edényben lévő vízzel együtt forraljuk fel és főzzük 30 percig amíg a héj megpuhul. Majd szedjük ki és csepegtessük le a kockákat.

Egy nagy fazékba rakjunk 8 csészényi vizet, a felszeletelt citromot, a fahéjat, és a szegfűszeget gézben elhelyezve. Ezt főzzük 30 percig, majd távolítsuk el a gézbe elhelyezett összetevőket a gézzel együtt. Ezután rakjunk bele 2 csészényi cukrot és főzzük 30 percig, majd rakjuk bele a dinnye kockákat és főzzük addig míg a héjak áttetszővé nem vállnak. Ez után átszedhetjük befőttesüvegekbe, amit utána egy napig melegen tartunk.

Egy hozzászólás