Egy ország, ahol nincsen demencia.

A demencia és az  Alzheimer-kór (AD) egy globális probléma, mely aggodalomra ad okot. 60 éves kortól, sok embernél tapasztalható a kognitív képességek csökkenése és memória zavarok. A hosszú élet végül oda vezet, hogy az emberi agy teljesen leépül.

Az életmód kiemelkedő jelentőéggel bír, hogy ne alakuljon ki agyi eredetű probléma,  ne induljon el az agy leépülése.   Ausztráliában a RMIT Egyetemen készült vizsgálat célja az volt, hogy megvizsgálják azokat a bizonyítékokat, mely hatással, befolyással rendelkeznek a leépülés folyamatára. Olyan preventív szereket vizsgáltak, mely befolyásolják az öregedés folyamatát. Ázsiában széles körben használják a gyógynövényeket és étrend-kiegészítők széles skáláját, hogy az öregedés eredményeképpen fellépet agyi leépülést megakadályozzák. Ázsiában ezeket a gyógynövényeket több mint 2000 éve használják. A hagyományos kínai orvoslás tapasztalatai szerint bizonyos gyógynövények esetében jó hatást értek el a leépülés megállításánál. A vizsgálat kitért azon növényekre, melyeket hagyományosan szellemi karbantartóként használnak, ilyen a fahéj a gyömbér a rozmaring a zsálya a kínai zeller. Több gyógynövény esetében pedig kimutatásra került az anti-amilodiogén aktivitás. Ezen gyógynövények a kurkuma, a ginseng,  a vörösgyökerű zsálya.  Számos klinikai vizsgálat igazolta ezen gyógynövények demencia és az Alczheimer – kór elleni hatásosságát. A kutatás során kiderült, hogy az  Indiai népesség tekintetében a demencia szinte ismeretlen fogalom. Az indiai konyha alapvető fűszere a kurkuma, melyet nagy mennyiségben használnak a mindennapokban. Ahol a kurkuma fogyasztása kiugróan magas, azon régióban a demencia és az Alcheimer-kór ismeretlen fogalomnak számít.

Az adatok elemzése  során kiderült, hogy több klinikai vizsgálatra is szükség van az egyértelmű összefüggés bizonyítására, ezért mindenképpen javasolt további részletes vizsgálat melyek mind állati, mind emberi kísérletet jelentenek.