Németországi levendula labirintus

2015-06-20

Európában 3 labirintusok egyik kiemelkedő példánya Németországban Kastellaun-ban található. Mindenkinek érdemes egyszer ellátogatni ide, mivel ez a labirintus az egyik legfurfangosabban felépítettek közé tartozik. A levendula virágzásakor finom illatot áraszt magából, melyet már messziről érezni lehet. Sokan nem tudják, de a levendula hatóanyaga nyugtatólag hat az emberre, ezen labirintus bejárása során a stressz végképp eltűnik belőlünk.

A labirintusban 7 hurok található, a kiutat eléggé nehéz megtalálni. Amennyiben nem használod a jobb és balkezes trükköt valószínűleg hosszabb időt fogsz eltölteni a labirintusban mire kitalálsz belőle.

A labirintus 2005 októberétől működik.

Számos kultúrában megtalálhatóak a labirintusok. Már évezredek ezelőtt az embereket  lenyűgözte a labirintusban elrejtett  szimbólum. Az út, mely a labirintusban található életünket tükrözi, azt a kanyargós kacskaringós utat amit mindannyian bejárunk, hogy sorscsapások esetén is bátrak maradjunk és nem adjuk fel soha. A labirintus központja jelképezi az üdvösséget. A labirintusban lévő sok fordulat arra késztet hogy újragondoljuk a múltbéli helyzeteinket és megtaláljuk az új irányvonalat. A labirintusban nemcsak a belső énünkkel találkozunk, hanem az emberekkel az  időkben, és látjuk őket különböző szögekből, átérezve a közösség erejét.

 

 

Am Schwarzen Weiher 8
56288 Kastellaun
telefon 06.762-402.010
[email protected]