Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Egy videó, ami sokkolta a nőket

2015-06-29

Divatossá váltak a kézműves szappanok. Dübörög a szappanpiac Magyarországon. A természetességet meglovagolva egyre többen állnak neki különböző szappanok, kozmetikumok készítésének. Sokszor az összetevők eredetének ismerete nélkül, a kozmetikai ipar ócsárolása mellett saját természetes kozmetikumait hirdetik. A magyar nők egyre több pénzt fordítanak kozmetikai cikkekre és 10-ből 7 nő a “természetes” kozmetikumok mellett dönt.

A szappanok nagy részét a gyönyörű csomagolással és a sok hozzáadott sallanggal adják el a gyanútlan vevőknek, miközben azok azt se tudják, hogy mit vásárolnak. Az összetevőket is oly furfangos módon tüntetik fel, hogy a természetességet sugallják, mint például elszappanosított olíva olaj, vagy elszappanosított kókusz olaj. Valójában az elszappanosításhoz ezen cégek nátrium-hidroxidot használnak, ami egyáltalán nem természetes anyag.  A nátrium hidroxid marónátron, nátronlúg, marószóda egy erősen maró hatású szer. Amennyiben az olaj és a nátrium hidroxid aránya nem megfelelő a szappankészítés során erősen lúgos kémhatású szappan keletkezik, mely kiszárítja a bőrt, lebontja a bőr természetes védőrétegét!

Hogy hangzana a kedves vásárlóknak az összetevők között, hogy Nátrium-Hidroxid. NAOH.  Hát bizony rosszul. Ezért tüntetik fel azt, hogy elszappanosított  olivaolaj, mivel az a nátrium-hidroxid és az olivaolaj keveréke.

Nem beszélve azokról a szappanokról, melyeket magyar termékként hirdetnek, valójában az alapanyagok 90%-a  nem Magyarországról, hanem Afrikából érkezik. Ráadásul olyan államokból, melyeket az Egyesült Államok és Európa bizonyos országai nehézfémhulladék lerakóként használtak és használnak évtizedek óta!

Abban biztosak lehetünk, hogy nem mindig a legdrágább kozmetikum a legjobb és nem mindig a legolcsóbb kozmetikum a legrosszabb.  

Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelőt?

Bármilyen hihetetlen a gyógynövények segítséget nyújtanak a nekünk megfelelő szappan kiválasztásához.  Jelen esetben a kurkumát hívtuk segítségül és ki is próbáltuk.  Nagyon meglepődtünk, mikor az eredményt megláttuk.  A házi készítésű natúr szappan annyira lúgos értéket mutatott, mint a HYPO.

Ezt bárki otthon is kipróbálhatja, nem kell más hozzá, mint egy adalékanyag mentes kurkuma magas kurkumin hatóanyaggal. A kurkumin egy ph indikátor, melynek a színe jelentős mértékben megváltozik az adott anyag lúgossága  tekintetében.  Ezzel egyidejűleg teszteljük a kapszula kurkumin tartalmát illetve a kozmetikumunk ph értékét. Amennyiben nem jelez színelváltozást a kurkuma, az eltérő ph értékű anyagok esetén, akkor valószínűleg silány minőségű kurkuma kapszulát vásároltunk.

Tesztelt anyagok:

citrom, tusfürdő, lanolinos szappan, natúr kézműves szappan, hypo

Indikátor: 

Kurkuma

IMG_20150629_165346

A kísérlet elvégzéséhez egy adalékanyag mentes kurkuma kapszulát választottunk.

 

kurkuma kapszula

 

A kurkuma kapszulát szétszedtük és 5  részre osztottuk, majd fültisztító segítségével összekevertük a különböző kozmetikai szerekkel.

Nézzük a végeredményt! A leglúgosabbnak a hypo bizonyult, majd ezt követte a kézműves szappan, a lanolinos szappan és a sor végét a tusfürdő zárta. Akinek száraz a bőre jobb elkerülni a lúgos szappanokat az válassza inkább a tusfürdőt.

kurkuma ph

 

A teljes művelet az alábbi videón megtekinthető:

 

   

  • Ralkas Zoltánné

   Ez nagyon meglepő videó! Most már biztos nem veszek kézműves szappanokat.

  • Nagy Endre

   Hát ez tényleg érdekes

  • Katinka

   Hát ez elképesztő!

  • Panni

   Most már biztos nem fogok kézműves szappanokat venni. Köszönöm, hogy megírtátok ezt a cikket.

  • tomibarat

   Mi mindenre jó ez a kurkuma. Biztos kipróbálom egyszer.

   • D. Annamária

    Én már kipróbáltam otthon, és az eredmények hasonlóak. Csak egy jó minőségű kurkuma kapszulát kell venni

  • WTF

   ennyi idiótát 🙂 igen, a szappan az olajok és lúg összekeverésével állítható elő.
   a szaponifikáció meg egy kémiai folyamat, melynek eredményeként szappant kapunk a csúnya nátriumhidroxidból és az olajokból. barmok 🙂

  Read more:
  Dinnye aranyárban

  A japánok extrém dolgokra képesek, ha élelmiszerről van szó. Az élelmiszer előállítását oly magas fokon űzik, hogy képesek kocka alakú...

  Close