Amit eddig nem tudtál Tom Hanksről

2015-07-15

Biztosan nem tudtad, hogy Tom Hanks az egyik olyan színész akinél diagnosztizálták a 2-es típusú cukorbetegséget. Amerikában ez a típusú betegség átvette a vezető szerepet. A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában több tényező is szerepet játszik. Alapja leggyakrabban az, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni, vagyis inzulinrezisztencia áll fenn. Ez általában a 30. életév után alakul ki arra genetikailag hajlamos és nem megfelelő életmódot folytató egyéneknél, ám napjainkban az elhízott gyermekek körében is egyre gyakoribb.

 
 

Tom Hanks a szerepek kedvéért kénytelen volt hirtelen súlyváltozást elérni, ami akár egyszeri 25 kg-ot is jelentet, ez is elősegíthette a cukorbetegség kialakulását.

 
 

Tom Hanks :

 

„Az orvosom azt mondta, hogy ha ugyanannyi lenne a súlyom, mint középiskolás koromban, akkor  megszűnik  ez a betegség” – mondta a színész. „Erre azt válaszoltam, hogy akkor biztosan 2-es típusú diabéteszes leszek, mert soha nem leszek már annyi kiló, ahány középiskolás koromban voltam”. A színész 46 kilogrammot nyomott gimnazista korában.

 
 

 A cukorbetegség elsősorban étrend és életmód váltás következtében gyógyítható, de sokat segíthetnek benne a különböző gyógynövények.

 
 

Az egyik talán mindenki által ismert növény a fekete ribizli levele, melynek napi szinten történő fogyasztása segíthet a cukorbetegeken. A fekete ribizli levél tea ráadásul nagyon finom.

     
     

    Még több gyógynövény melyek a cukorbetegségre ajánlottak: