Dr. Oz csodaszere másnaposság ellen

2015-06-23

Dr. Mehmet Oz, egy amerikai sebész főorvos aki a rendelőjén kívül egy tv show-t is vezet,  Dr Oz Show néven. 1960-ban született, sok iskolát elvégzett, végül pedig le is doktorált. Ma már boldogan él  élettársával és öt gyermekével együtt. Számos orvosoknak járó díjat nyert el, köztük a Daytime Emmy-díjat, melyet a híres tv show-jáért kapott. A híres tv show-ja fő témája az egészség, ezzel kapcsolatban ad tanácsokat és tippeket különböző problémákban (pl.: fogyókúra, másnaposság). Egyik adásában a máriatövis jótékony hatásáról beszélt.

Az adásban a Silymarint, a máriatövis fő hatóanyagát emelte ki, mely segíti a májregenerálódást, ez a vegyület ilyen nagy mennyiségben csak a máriatövisben fordul elő. Ezért is ajánlott a máriatövis szedése. Amerikában végzett tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a máriatövis nagyon hatékony a gombamérgezések ellen. Ha például valaki gyilkos galócát evett és 24 órán belül bizonyos mennyiségű máriatövist adtak a betegnek, akkor a mérgezettek  97% élte túl a gombamérgezést.

Később műsorán kívül is megemlítette a máriatövist. Azt mondta róla, hogy mindenkinek ajánlott máriatövis kapszulákat magánál hordania, főleg ha  gyakran megy valaki fesztiválokra és bulikba. Ez a csodálatos gyógynövényt ajánlott este fogyasztani, mivel reggelre teljesen eltüntetheti a másnaposság tüneteit. Annak is ajánlott máriatövist magánál hordania, aki sokat dolgozott este és munka után betéved egy kicsit lazítani egy bárba. Ha nem akarsz másnaposan ébredni mindenképp legyen nálad máriatövis! Aki rendszeresen iszik alkoholos termékeket szintén javasolt a máriatövis fogyasztása,  mert a máriatövis segít a májnak az alkohol lebontásában, így az nem okoz káros elváltozásokat a szervezetben. Dr. Oz is gyakran fogyaszt máriatövis kapszulát, hogy ne kelljen a bulik után másnaposan kamera elé állnia. Saját elmondása szerint, ha kapszulában fogyasztjuk a máriatövist, jobban felszívódik, mint a teában. Persze az is fontos a kapszulaválasztásban, hogy minél kevesebbet, vagy inkább egyáltalán ne tartalmazzon színezéket és adalékanyagokat, mivel az adalékanyagok rontja a silymarin hatását.

„Ha úgy akarsz végig bulizni egy fesztivált, hogy minden emlék megmaradjon, akkor mindenképp használj máriatövist!” – adta a tanácsot Dr. Oz.

     

    7 Hozzászólás