Egy gyógynövény hajhullás ellen

2015-08-25

A hajhullást gyakran a fejbőrbe megtelepedő gombák okozzák. A gombák kedvelik a zsíros környezetet, a faggyúmirigyek túltermelésének következtében a gombák megbújnak és betelepszenek, a fejbőrön káros elváltozásokat okozva.  Megjelenik a zsíros korpa, rárakódik a fejre és szinte örökre eltávolíthatatlan marad.  A fejbőr nem megfelelő működése során a haj elvékonyodik és elkezd hullani. A hajhullásnak több fajtája létezik, mely eltérő kezelést igényel. A hajhullást hormonális változások erősen szennyezett környezet, lelki probléma is kiválthatja.

A külső kezelés egyik legegyszerűbb formája, a diófa levele. A diófa levelében lévő hatóanyagok helyreállítják a fejbőr egészségét, ezáltal a haj is egészséges marad.

Az alábbi módszert használva gyors segítség lehet:

Egy adag tinktúra elkészítéséhez szedj le a fáról néhány friss levelet (ennyi elég), majd árnyékos, szellős helyen szárítsd meg. Ebből tudod majd elkészíteni a hajhullás elleni házi szert.

Hozzávalók:
50 g  diólevél,  150 ml alkohol,  150 ml tisztított víz

Elkészítés:
Morzsold össze alaposan a leveleket a tenyeredben, tedd befőttes üvegbe, öntsd az alkoholt és a vizet. Két hétig hagyd érni, de naponta 2-3 alkalommal jól rázd fel. Két hét elteltével szűrd le, tárold a hűtőben. A tinktúra 6 hónapig felhasználható.

A  tinktúra használható hajmosás előtt és hajmosás után is. Amennyiben előtte használod, akkor dörzsöld be vele a fejbőrödet és hagyd rajta, hogy megszáradjon, ezután sima vízzel öblítsd le. Hajmosás után használva színezi a hajat és egészen szárazzá teszi.  Lefekvéskor a fejed alá érdemes tenni a párnára törülközőt, mert különben a párna reggelre foltos lesz.

Amennyiben az oldatot töményen használod, már az első alkalom után érezni fogod a hatást. Ahhoz, hogy a haj teljesen rendbe jöjjön, legalább 15 alkalom szükséges.