Ilyet még biztos nem ettél fekete kukorica

2015-07-24

Fekete kukorica vagy bíbor kukorica nem ismert hazánkban. Pedig a kukorica őshazájában ezt illetve a kukorica tarka változatát fogyasztják. Érdemes többet megtudnunk a bíbor kukorica előnyős tulajdonságairól, hogyan s miképp hat szervezetünkre. Kutatások igazolták, hogy a bíborkukorica gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, a gyulladás csökkentő hatás révén segíthet a rák megelőzésében. A bíborkukorica antioxidánsokban gazdag, ez a növény tartalmazza a három legerősebb antioxidánst: peonidint, pelargonindint és a cianidin-3-glükozidot.

 

Milyen előnyökkel jár, ha bíbor kukoricát választod fő táplálékul?

Az elhízás

Japánban a Doshisha Egyetemen végzett tanulmány szerint a lila kukorica segíthet az elhízás elleni harcban. A kutatók analizálták azt a vegyületet (antocianin C4G) mely megakadályozza az elhízást. A tanulmány bebizonyította, hogy az antocianin C4G megakadályozza az elhízást. A kísérletet egyenlőre még csak egereken végezték, de úgy gondolják, hogy az emberre is hasonló hatással lehet ez a vegyület. Végleges következtetés levonásához további emberi kísérletekre lesz szükség.

Rákellenes tulajdonságok

Ohio-i Állami Egyetemen végzett kísérlet szerint az antocianin, mely a bíborkukoricában található megöli a rákos sejtek 20%-át.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal

Tokai Gakuen Egyetem tanulmányában azt olvashatjuk,  hogy az  antocianin C3G gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, mely a bíbor kukoricában található.

Öregedés gátló hatás

A bíborkukorica gazdag E-vitaminban, ami a kollagén képződéséhez elengedhetetlen ezáltal késlelteti az öregedési. Sok tanulmány igazolta hogy az  antocianin  elősegíti, hogy a szervezetben új egészséges sejtek jöjjenek létre ezzel gátolva az öregedést.

Magas vérnyomás 

A magas vérnyomás az egyik leghalálosabb betegség manapság. Sokan az egészségtelen életmód következményei miatt betegszenek meg. A bíborkukorica segíti az erek egészséges működését, csökkenti az erek elzáródásának kockázatát, megakadályozza a rossz koleszterin szint kialakulását, ezzel hozzájárul a megfelelő vérnyomáshoz.

A kukoricából több fajta létezik pár kép

kukorica1 kukorica2 kukorica 3 kukorica 4