Nem mindegy mikor fogyasztjuk!

2015-11-06

Vannak akik a természetes gyógymódokban, vannak akik a tudomány által meghatározott orvosi gyógymódokban hisznek. Elérkezett az idő, mikor az orvostudomány elismerte a természetes gyógymódokat alkalmazó régi gyógyítók hatékonyságát.

people_AAAS_Corsi-662x443

Paolo Sassone-Corsi /news.uci.edu

A Kalifornia Egyetem Epigenetikai tanszékének professzora  Paolo Sassone Corsi szerint hamarosan eljön a személyre szabott gyógyítás ideje. Ugyanis több kísérlet is igazolta, hogy egyáltalán nem mindegy milyen időszakban fogyasztjuk el a hatóanyagokat (gyógyteákat), továbbá a hatóanyagok fajtáját és mennyiségét is egyénekre kell szabni. Az ember cirkadian ritmusa is jelentősen befolyásolja a hatóanyagok hatékonyságát.

A professzor a jövő tudományának nevezte a kronofarmakológiát.

Kronofarmakológia : Minden hatóanyagot olyan napszakban vegyük be, amikor a legjobb. A gyógyszerek hatással vannak a májra, mely a cirkadian ritmushoz erősen kötődik, ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy mikor  és egyénre szabottan mennyit vesszünk be egy gyógyszerből

Vissza a régi gyógymódokhoz. Régen már tudták, hogy nem mindegy mikor fogyasztjuk el gyógyteánkat.

cirkadian-tea

A Zodiákus gyógyítás ráadásul annyira finomította, hogy az sem mindegy, hogy ki mit fogyaszt és ezt jellemzően a születési jegyekhez kötötte. Példaként lássuk, hogy a kos jegyben születetteknek milyen gyógynövényeket ajánl a zodiákus gyógyítás.

13

bazsalikom, borrágófű (káliumtartalmú, idegnyugtató, gyulladásra is), fekete nadálytő tea (rovarcsípésre, szemgyulladásra, árpára) Cayennei bors (serkentő, tisztító, megelőzi a náthát), fokhagyma (keringésjavító, vírus és baktériumölő), bergamott (a szellemi relaxációt segíti, javasolt a füstöl is), fekete bodza (láz), kakukkfű (fejfájás), levendula (migrén), édesgyökér, macskagyökér, kamilla, pitypang, borsmenta, fodormenta. Az édesgyökér-borsmenta-kamilla teakeverék kiválóan nyugtatja a Kost, segít az álmatlanságon. Kimondott altató keverék: macskagyökér, fekete bodza, pitypang (kálium-foszfátot tartalmaz), kamilla, komló.