Hagymás zokni

2015-07-13

A hagymát a népgyógyászatban többször alkalmazták meghűléses betegségek esetén. Az mondják, hogy a hagyma felszívja a betegséget. Ez hihetetlennek tűnik, de rengeteg tapasztalat igazolja a hagyma jótékony hatását.  A hagymát Európában a pestis idején is használták eredményesen. A hagymában található kén vegyületek segítenek semlegesíteni a baktériumokat és vírusokat. A hagymát használták ízületi fájdalmak enyhítésére is. A homeopátiában is helyet kapott a hagyma, ahol szintén vírusos megbetegedések esetén használták. A vöröshagyma szinte minden betegség esetén javulást ért el.

A hagymát a penész ellen is fel lehet használni, csak ketté kell vágni és elhelyezni a szekrényben fiókban vagy a szobában.

A hagyma gazdag kéntartalmú vegyületekben, melyek okozzák az erős szagot. A kén egy erőteljes méregtelenítő elem, mely segít a nehézfémek ólom, arzén, kadmium ürítésében. Tartalmaz továbbá kvercitint, mely erős antioxidáns,  mely segít az érrendszerünk karbantartásában. A hagyma természetes gyulladáscsökkentő, antibiotikum és vírusellenes.

 

HAGYMA A KELLEMETLEN SZAGOK ELLEN

 

Amennyiben szagtalanítani akarsz fogj egy hagymát vágd ketté és tegyük ki a fürdőszobába wc-be. A hagyma szaga eleinte erős és átható lesz. A következő napra mind a hagyma szaga mind a kellemetlen szagok eltűnnek majd.

 

HAGYMÁS ZOKNI

 

A népi gyógyászat gyakran alkalmazza a karikára vágott hagymát zokniban. Ebben az esetben lefekvéskor egy-egy karika hagymát kell a talpunkra helyezni és rá kell húzni egy zoknit. A hagyma áthatja az egész testünket. Enyhíti az allergia és szénanátha tüneteit egyik napról a másikra. A hagymás zoknit sokan kipróbálták megelégedésükre és nagyon sok embernek segített. Egy próbát mindenkinek megér, hiszen nem kerül semmibe.