Aranyvessző daganatellenes hatása

A Dél Illinoisi Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Immunológiai részlegén kutatást végeztek prosztata tumorsejtekkel kapcsolatosan. A kísérlet során az aranyvessző hatását vizsgálták, hogy mennyire hatásos a tumorsejtek vonatkozásában.  A közönséges aranyvesszőt mint egy gyulladáscsökkentőt használjuk különféle húgyúti megbetegedéseknél, beleértve a prosztata megbetegedést is. A személyes tapasztalatok során többen  beszámoltak a növény antibakteriális, görcsoldó, szélhajtó tulajdonságáról.

A vizsgálatban a daganatellenes tevékenységére koncentráltak a kutatók, hogy az aranyvessző milyen citotoxikus hatást gyakorol a különböző tumoros sejtek tekintetében. A növény leveleit használták fel, melyből extraktumot készítettek. Ez a kivonat citotoxikus aktivitása hatásosnak bizonyult a különböző tumorsejtek, beleértve  az emberi prosztata (PC3) mell (MDA435), melanoma (C8161), és kissejtes tudőkarcióma (H520) tekintetében.

A vizsgálatban patkányoknak és egereknek szájon át napi 3 alkalommal aranyvessző G-100 kivonatot injektáltak. A daganat mérete 25 napon keresztül mérésre került, a tumor növekedése megállt, a kivonat képes elnyomni a tumor növekedését,  5mg/kg dózis mellet minden mellékhatás nélkül. Az aranyvessző ígéretes daganatellenes szernek tekinthető. További humán  kísérletek szükségesek a megfelelő gyógyszer kifejlesztéséhez.

Forrás: pubmed

     

    3 Replies to “Aranyvessző daganatellenes hatása”

    1. Szeretnék többet tudni erről az arany vessző használatáról.Hogyan és mit kell belőle használni,Mert ez így nem érthető mit csináljunk vele?Várom válaszukat!

    Comments are closed.